Според доклад на финансовото министерство градовете с отличните по формиран

...
 Според доклад на финансовото министерство градовете с отличните по формиран
Коментари Харесай

Ето кои са градовете у нас с най-голям бюджетен излишък

 Според отчет на финансовото министерство градовете с отличните по образуван максимален остатък в бюджета за третото тримесечие на тази година са Бургас, Ямбол и Несебър.Сред останалите с п одобен индикатор са София, Варна и Пловдив. В Сливен пък се регистрира максимален спад в отговорностите за разноски, съпоставено със същия интервал на предходната година, написа “Дарик ”.

Анализът на данните демонстрира, че междинният дял на приходите в общите приходи за страната резервира релативно непрекъснато ниво – 42,08 % по отношение на 43,48 % за същия интервал на предходната година и 40,07 % в края на 2016 година Броят на общините, които регистрират дял на приходите от общите приходи по-висок от междинния за страната, също не се трансформира доста и през трите обсъждани интервала. Към края на третото тримесечие на 2017 година общините регистрират още по-слаба капиталова интензивност.

С най-негативни трендове по индикаторите на общините за финансова автономия, финансова резистентност и капиталова интензивност за третото тримесечие на 2017 година са общините: Борино, Угърчин, Неделино, Доспат, Рила, Никола Козлево, Черноочене, Бойчиновци, Сатовча, Самуил, Белица, Батак и Антон. От началото на 2017 година министърът на финансите е съгласувал проекти за финансово излекуване на 7 общини – Перник, Белово, Тетевен, Септември, Велинград, Сливен и Сунгурларе, които изготвиха и изпратиха за координиране оздравителни проекти, в които си слагат цели за финансово излекуване за тригодишен интервал.

Просрочените отговорности в края на септември 2017 година по отношение на края на 2016 година на общините Перник, Белово, Септември и Сливен понижават в размер по-голям от отпуснатия безлихвен заем за финансово излекуване, т.е. те са разплатили напълно плануваните за погасяване просрочени отговорности с предоставения от централния бюджет заем. Просрочените отговорности на общините към 30.09.2017 година са в размер на 162,7 млн. лв..

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР